Sivilce izlerinin kalıcı olmaması ve estetik kaygıların oluşmaması için tedavi süreçleri uygulanıyor.
Sivilce (Akne) İzleri Kimlerde Görülür? Sivilce İzleri Nasıl Geçer?
Sivilce izleri, cilt tipine bağlı olarak her yaşta insanda görülebiliyor. Daha çok ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler, sivilce izlerinin daha sık görülmesine neden oluyor. Yağlı cilt tipleri, sivilce oluşumuna daha yatkındır. Sivilce izlerinin giderilebilmesi için akne skar tedavisi için belirlenen yöntemler kullanılmalıdır. Sivilce sorunlarından dolayı başvuran kişilerin cilt yapılarını inceliyor ve ciltte oluşan hasarların nasıl giderilebileceğini belirleyerek, tedavileri uygulamaya başlıyorlar. Sivilce izleri için kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikro iğneleme ve çeşitli doğal tedavi yöntemleri kullanılıyor.
Sivilce İzleri Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Cilt tipine bağlı olarak görülebilen sivilce izleri, cilt görünümünde estetik sorunlara neden olabiliyor.
Farklı nedenlere bağlı olarak görülebilen sivilce izlerinin çeşitleri şunlardır;
- Cilt beyazlaması,
- Cilt kararması,
- Çukurlaşma izleri,
- Kalk ve hypertrofik izler,
Oluşan sivilce izlerinin etkilerinin giderilmesi ve daha sağlıklı, estetik cilt yapısına sahip olabilmek için sivilce izi tedavisi yöntemleri uygulanıyor. Sivilce izleri için kullanılan tedaviler ise kimyasal peeling, iz tedavi bantları, lazer tedavisi, steroid enjeksiyonları, tropikal krem tedavileri, dermaroller gibi tedavi yöntemlerinden oluşuyor.
Sivilce İzi Olanlar Tedavilerden Nasıl Sonuç Bekler?
Sivilce izlerinin giderilmesini isteyen kişiler için özel tedavi yöntemleri belirleniyor. Uygulanacak tedaviler, kişiden kişiye değişiklik gösteriyor ve tedavi sonuçları da farklı olabiliyor. Cilt yapısı ve iz tipine göre sivilce izi tedavisi uygulanıyor. Tedavi işlemlerinde beklenen sonuçlar, cilt yapısına ve bireysel faktörlere göre değişiklik gösterecektir.
Alınacak sonuçlar, izin türü ve derinliğine, tedavi yöntemine, cilt tipine ve genetik faktörlere göre farklı oluyor. Sivilce oluşumlarına erken müdahalelerin yapılması, olumlu sonuçların alınmasını sağlayabiliyor.
Botoks Aşırı Terleme Tedavisi Nedir?
Botoks tedavileri, estetik amaçlı kullanılan yöntemler olarak bilinse de aşırı terleme gibi çeşitli tıbbi sorunlar içinde kullanılıyor. Son yıllarda, botoks terleme tedavisi çok sayıda kişinin, terleme sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamıştır. Aşırı terleme yaşanan bölgelere, botulinum toksini olarak isimlendirilen protein, enjeksiyon yöntemi ile uygulanır.
Botoks tedavisi ile ter bezlerinin uyarılması engellenmeye ve terleme miktarının azaltılması hedefleniyor. Terleme oranı yüksek olan bölgelere, ince iğneler ile botoks enjekte edilerek, tedavi işlemleri uygulanıyor.
Aşırı Terlemede Nasıl Etki Eder?
Botoks tedavi yöntemleri ile aşırı terleme sorunlarına çözüm bulunabiliyor. Botoks proteini toksin bir maddedir ve ince iğne enjeksiyonu ile sinir uçlarına etki eder. Sinir uçlarına yapılan etkiler, ter bezlerine sinyal gönderilmesini önler ve sinyal gönderimi olmadığında, ter bezleri salgılama yapmaz. Bu şekilde, kişinin aşırı terleme sorunu tedavi edilir. Aşırı terleme sorunları için botoks tedavileri ortalama 15 – 30 dakikada tamamlanabiliyor.
Botoks Kol Altı Terlemesine İyi Gelir Mi?
İnsanlarda, en çok terleme, kol altı bölgelerde meydana gelir. Botoks tedavileri, koltuk altında yaşanan aşırı terleme sorununun çözümü için en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Günlük yaşamda, koltuk altında meydana gelen aşırı terlemeler, kişilin yaşamını olumsuz etkileyebiliyor.
Botoks tedavileri, koltuk altı terlemesine iyi geliyor ve terleme oranının % 80 - %90 oranında azalmasını sağlıyor. Daha çok koltuk altı bölgesine uygulanan, botoks terleme tedavisi etkileri, tedavi tamamlandıktan 3 – 7 gün içerisinde ve tam etkiyi yaklaşık 2 hafta sonrasında görülmeye başlanacaktır.